Първият украински F-16 ще бъде един от най-силните сигнали към света,

...
Първият украински F-16 ще бъде един от най-силните сигнали към света,
Коментари Харесай

Зеленски: Първият украински F-16 е сигнал, че Русия загуби

Първият украински F-16 ще бъде един от най-силните сигнали към света, че Русия единствено ще загуби.  Това ще бъде сигнал, че съветският гнет е изгубил и нашият свят, който се основава на уважението към самостоятелните народи и правото на народите да избират своя личен път, е издържал. Ще подготвим нужната основа, с цел да подсигуряваме, че нашият авиационен преход е допустимо най-бърз и ефикасен.
Прочетете още
Това съобщи в сряда вечерта президентът на Украйна Володимир Зеленски в новото си видеообръщение към нацията, представено от " Укринформ ".

Ние вършим всичко допустимо, с цел да съкратим времето до реализиране на резултата, до появяването на нови и мощни самолети с украински водачи в украинското небе. Ясно е, че тази световна стъпка ще ни разреши да разтеглим нашите отбранителни качества. Защото единствено с мощни самолети може да бъде приключена системата за Противовъздушна отбрана, сподели той.

Зеленски се обърна и към иранците. 

Към всички - обществото, иранските улеми, всяко иранско семейство, на тези хора, които могат да въздействат на държавните решения в Иран имам един елементарен въпрос. Защо желаете да сте съучастници в съветския гнет? Защо сте на страната на злата страна?, попита той, като има поради иранските бойни дронове, които съветската войска употребява във войната в Украйна. 

Ако вземем, да вземем за пример, единствено едно оръжие на съветския гнет, иранските шахеди, нашите бойци са свалили съвсем 900 от тези дронове до момента. Общо против Украйна са употребявани към 1160 шахеда. Ние смъкваме множеството от тях. Ние непрестанно търсим принадлежности, с цел да създадем каузи на свалените ирански дронове 100%, сподели той.

В сряда стана известно, че в идващите дни украинските военни ще стартират да се образоват да ръководят танкове " Ейбрамс ".Това съобщи прессекретарят на Пентагона, бригаден военачалник Пат Райдър.

Най-малко 250 украинци идват в Германия тази седмица и ще се образоват на 31 танка " Ейбрамс ", сподели неизвестен източник на изданието. В продължение на 10 седмици военните ще се образоват на ръководство, маневри на танковете на бойното поле и тяхната поддръжка.

Украинците ще упражняват на 31 танка " Ейбрамс ", които дойдоха в Германия по-рано този месец. Американски чиновници оповестиха, че друга партида от 31 танка M1A1 " Ейбрамс " сега се ремонтира в Съединените щати и ще бъде доставена в Украйна през есента.

От няколко месеца се водят договаряния за доставка на изтребители F-16 от Запада. По-рано беше обявено, че Нидерландия е подготвена първа да трансферира F-16 на Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по време на срещата на Г-7 в Хирошима поддържа желанията на съюзническите сили да образоват украинските военни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР